MANİSA Halk Sağlığı Müdürlüğü, Manolya Meydanı'nda açtığı stantta sigarayı bıraktırmak için ücretsiz olarak karbonmonoksit ve solunum testi yaptı. Etkinliğe katılan AK Partili Manisa Milletvekili Doktor Muzaffer Yurttaş, kadınların gizli içici olduğunu söyleyerek "Sigara patronlarının son zamanlarda yeni hedefi kadınlar" dedi. 

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü Dünya Tütünsüzlük günü nedeniyle Manolya Meydanı'nda bilgilendirme standı açarak Manisalılara solunum ve karbonmonoksit testi yaptırdı. Manisalılar ücretsiz yapılan testlere ilgi gösterirken, sigara içen vatandaşlar sigara bırakma polikliniklerine davet edildi. 15 yıldır sigara içen Ahmet Namlı, günde 4 buçuk paket sigara kullandığını belirterek, sigarayı bırakmayı çok istediğini ancak bir türlü bırakamadığını dile getirdi. Namlı ile ilgilenen AK Partili Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve Halk Sağlığı Müdürü Doktor Ziya Tay, sigara bırakma polikliniklerinin kendisine yardımcı olabileceğini belirtti. 

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da karbonmonoksit testi yaptırdı. Sigara içmeyen Dr. Yurttaş, sigaradan kaynaklanan ölümlerin önlenebilir ölümler olduğunu ifade etti. Sigara içmeyi özgüven aracı olarak göstererek kadınların sigara içmeye teşvik edildiğini dile getiren Yurttaş, "Sigara patronlarının son zamanlarda yeni hedefi kadınlar. Gizli içicilerin içerisinde istatistiklere yansımayan oranda kadınların sigara içtiğini biliyoruz. Doktor milletvekili olarak sigaranın cildi kırıştıran, kısırlığa neden olan bir problem olduğunu anlatıyorum" dedi. Kapalı alanlarda sigara denetimi yapan kişilerin kimsenin gözünün yaşına bakmamasını isteyen Yurttaş, cezaların caydırıcı olduğunu dile getirdi. 

2 BİN 304 KİŞİ SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN BAŞVURDU

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay da 5 yıl önce sigarayı bıraktığını belirterek, daha sağlıklı bir hayat yaşadığını söyledi. Son bir yıl içinde 43 bin 840 işletmenin denetlendiğini açıklayan Tay, 538 işletmeye ve 433 kişiye idari para cezası kesildiğini kaydetti. Manisa genelinde 6 hastanede sigara bırakma polikliniklerine 2013 yılı içinde 2 bin 304 kişinin sigara bırakmak için başvuru yaptığını aktaran Tay, ALO 170 sigara bırakma hattının da sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olduğunu dile getirdi. Tay, "Vatandaşlara ücretsiz olarak solunum testi ve karbonmonoksit testi yapıyoruz. Broşürler dağıtarak onları duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz. 23 ekiple dumansız hava sahası kontrollerini 7 gün 24 saat denetliyoruz. Tüm amacımız insanları sigaradan kurtarmak" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim