MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Uzunburun Sarıçam Mevkii'ne yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktığını açıkladı. Başkan Ergün, yeni tesis için ihale sürecinin başlayacağını duyurdu. 

Kentin yıllardır çözülemeyen sorunu katı atık bertaraf tesisleriyle ilgili önemli bir müjde veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yeni tesisin onayının çıktığını, hızla ihale sürecini başlatacaklarını söyledi. Kentin en büyük sorunlarından bir tanesinin imar planı, diğerinin de katı atık bertaraf tesisi olduğunu belirten Başkan Ergün, imar planı konusunda Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tüm siyasi gruplarla işbirliği içerisinde el ele vererek, kenti bu büyük sorundan kurtarmak istediklerini söyledi. Manisa'nın yıllardan beri vahşi depolama sistemiyle çöplerinin toplandığını, göreve geldikleri ilk andan itibaren bununla ilgili çalışma yaptıklarını belirten Başkan Ergün, "Göreve geldiğimizde Develi'ye yapılması düşünülen çöp tesisi Danıştay'daydı. Bundan bir sonuç çıkmayacağını düşünerek Uzunburun Mevkii'nde modern katı atık bertaraf tesisi yapımı için tüm prosedürleri tamamlamıştık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderdiğimiz dosyamız dün itibariyle onaylandı. Hızla ihale sürecini başlatıp, Manisa'yı bu büyük sorundan kurtaracağımızın müjdesini vermek istiyorum" diye konuştu.

Yunus Emre İlçesi Uzunburun Mahallesi Sarıçam Mevkii'nde kurulacak Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi, 150 bin ton/yıl mekanik ayrıştırma, 70 bin ton/yıl kompost tesisi, 30 bin ton/yıl ambalaj atıkları ayrıştırma tesisi, yaklaşık 3 milyon ton/yıl kapasiteli düzenli depolama sahasını içeren bir projeden oluşuyor.
Editör: TE Bilisim