Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, aylardır yapımına başlanması beklenen 560 Yataklı Şehir Hastanesi'nin gecikme sebebinin projedeki hasta odalarını mezarlığa bakması olduğunu söyledi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a ‘Hoş geldin' ziyaretinde bulundu.
Ak Partili vekil Tanrıverdi, Vali Bektaş'a ziyarette çiçek vererek yeni görevinde başarılar diledi. AK Partili Milletvekili Tanrıverdi, Vali Bektaş'ı daha önceden tanıdığını dile getirerek, "Şehrimizin ilerlemesi ve gelişmesi için önemli bir gayret göstereceğine inanıyorum. Kendisini yakından tanıyoruz. Daha önceki görevlerinde başarılı çalışmalar yaptığını biliyorum. Manisa'ya da başarılı hizmetler vereceğine inanıyorum. Merkezi hükümetimizin hizmetlerinin Manisa'ya kazandırılması için gereken neyse yapmaya hazırız. Ankara'dan beklenen hizmetlerde valimiz ile beraberiz'' diye konuştu.
Vali Bektaş ise, merkezi hükümetin Manisa'ya önemli hizmetlerin olduğunu belirterek, bu hizmetlerin devam edeceğine inandığını belirtti. Vali Bektaş, " Manisa malum özellikleri bir il. Potansiyeli yüksek bir ildir. Sanayi ve tarımda ülkemizin önde gelen şehirlerinden birisi. Merkezden hükümetten gelen hizmetlerdeng elen bir çok başarılar varb Özellikle ulaşılda ciddi gelişmeler var. Bir şehirde ne lazımsa hükümetten gereken desteği almış. Amacımız zengin potansiyeli dahada geliştirmek ve öne çıkarmak için gayret göstereceğiz. Bu başarıyı hep birlikte yapacağız. Merkezi hükümet ve iktidar partisinin çok önemli katkısı olduğunu biliyorum. Gücüm yetene kadar Manisa'nın hizmetinde olacağım'' diye konuştu.


ŞEHİR HASTANESİ GECİKMESİ FİRMADAN KAYNAKLI
Ziyarette AK Parti Milletvekili Tanrıverdi basın mensuplarının Manisa'da yapımı geciken 560 yataklı Şehir Hastanesi sorusunu yanıtladı. Manisa kamuoyundaki ‘Şehir hastanesi yapımı iptal oldu' söylentilerinin yalan olduğunu söyleyen Tanrıverdi, "Şehir hastanesi Manisa için önemli bir proje. Türkiye'de belli sayıda yapılan hastanelerden bir tanesi. Manisa'ya kazandırmak için büyük mücadele verdik. Temelini geçen aylarda attık. Şimdi temel atımından sonra proje tadilatı noktasında bir çalışma yapıldı. Dolayısıyla proje tadilatı sebebiyle bir gecikme yaşanmıştır. Asla hastaneni yapımı iptal gibi bir durum yoktur. Bunun üzerinde bir çok söylentiler ve iddialar oldu. Ama her ne olursa olsun 560 yataklı Şehir Hastanesi'ni Manisa'ya kazandıracağız. Gecikmesi tamamen özel sektörden kaynaklı bir sorundur. Kendileriyle bir görüşme yaptım. Şehir hastanesi ilimize kesinlikle kazandırılacak'' diye konuştu


VALİ BEKTAŞ, "HASTA ODALARI MEZARLIĞA BAKIYORMUŞ''
Vali Bektaş, 560 yataklı Şehir Hastanesi'nde proje tadilatına gidilmesinin gerçek nedenini açıkladı. Vali Bektaş, Şehir Hastanesi'ni yapacak olan firmanın projesinde hasta odalarını mezarlığa baktığını ve bu gerekçeyle Sağlık Bakanlığı'nın ilgili firmadan proje tadilatı istediğini söyledi. Vali Bektaş, "Burada ilgili hazır projeyi ihale etmiyor. Bir proje hazırlayıp bunu bakanlığa sunuyor. Firma bir proje hazırlamış ve ilgili bakanlığa sunmuş. Ancak projede hasta odalarını mezarlığa baktığı gerekçesiyle projenin yeniden tadilat edilmesini istemiş. Şimdi ilgili firma üç ayrı proje tekrar hazırlayarak Sağlık Bakanlığı'na sundu. Bakanlık projelerden birisini onayladığı zaman iş başlayacak. Burada gecikme bundan kaynaklanıyor'' diye konuştu.


"12 YILDIR SAHTE TEMEL ATIP SONRA İPTAL ETMEDİK''
AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi, Sağlık Bakanlığı'nın hastaları düşündüğünü ve bu gerekçeyle proje tadilatına gittiğini belirterek, "Biz 12 yıldır Türkiye'nin hiçbir yerinde sahte temel atıpta sonra onu iptal etmedik. Biz böyle bir iktidar partisi değiliz. Böyle şeyler bizim iktidarımızdan önce yaşanmıştır. Ne söz verilmişe yapılmıştır. Bazı gecikmeleri de kimse istismar etmesin. Bunun esas gecikmesi arsa tahsisini gecikmesinden kaynaklandığını bilmek gerekir. Eğer arsa tahsisi erken yapılsaydı şu anda hastaneni yapımı başlanmıştır. Zaten özel sektör bu hastaneyi bir an önce bitirmek isteyecektir. Şimdide buna çabalıyor. İnşaat süresini gecikmesi ilgili firmanın kazanç süresini azaltmaktadır. Bu nedenle firma hastaneye bir an önce başlamak istiyor'' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim