AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, açıklanan kabinenin yeni Türkiye yolunda atılan bir adımın göstergesi olduğunu söyledi. Baybatur, “Bundan önce nasıl hizmet edildiyse bundan sonra da Ahmet Davutoğlu önderliğinde aynı şekilde hizmet edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Ferdi UZUN

AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu’nun, açıkladığı kabine ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Baybatur, açıklanan kabinenin yeni Türkiye yolunda atılan bir adımın göstergesi olduğunu söyledi. Baybatur, “Bundan önce nasıl hizmet edildiyse bundan sonra da Ahmet Davutoğlu önderliğinde aynı şekilde hizmet edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Bülent Arınç’ın yeniden Başbakan Yardımcısı olmasına da değinen Baybatur, “Manisa’dan Bülent Arınç yeni kabinede yeniden görev almıştır. Bir Manisalı olarak bir kez daha gurur duyduk. Manisa’nın yetiştirdiği ender şahsiyetlerden biri olan Bülent Arınç’ın o makamda olması tüm Manisalıları sevindirmiştir” diye konuştu.

Olsaydı sevinirdik

Manisa’dan da bir milletvekilinin bakan olarak beklediklerini söyleyen Baybatur, “Manisa’daki vekillerimiz kendi alanlarındaki tecrübeleri ile Bakanlık yapabilecek kapasite insanlardır. Bizlerde bekledik. Manisa’dan en az bir vekilimizin bakan olmasını ama takdir böyleymiş hayırlısı olsun. Milletvekillerimiz bundan sonra Manisa’ya hizmetlerine devam edeceklerdir. Olsaydı sevinirdik ama olmadı verilen karara karşı saygılıyız” şeklinde konuştu.

Bayrağı en üst noktaya çıkaracağız

Erdoğan’ın partiden ayrılmasıyla partinin oy oranında düşüş olacağı yönündeki söylentilere de açıklık getiren Baybatur, “AK Parti bir kadro hareketidir. AK Parti bir dava hareketidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elbette gönlümüzde yeri vardır. Yeri kolay kolay doldurulamaz. Ama bu bir dava bir birikimin hareketidir. Bu parti 12 yılık bir dava hareketi değil çok uzun yıllar hatta asırlara dayanan bir dava hareketidir. Bu hareketi sayın Davutoğlu ile en iyi şekilde temsil edileceğini biliyoruz ve inanıyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı Ahmet Davutoğlu ile en üst noktaya çıkaracağız” dedi.

Editör: TE Bilisim