MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ali Rıza Çevik Okulu ve Yer altı Otoparkı Öneri Projesi konusunda Vali Erdoğan Bektaş ile bir araya geldi. Projenin 55 derslikli blok ve altına 410 araçlık otoparkı içerdiğini belirten Başkan Ergün, projenin hem eğitim açısından, hem de Manisa’nın otopark sorununa çözüm noktasında oldukça önemli olduğunu söyledi.

Son Dakika! Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem Son Dakika! Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ali Rıza Çevik Okulu ve Yer altı Otoparkı Öneri Projesi, Vali Erdoğan Bektaş’ın makamında masaya yatırıldı. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Müge Türkeli Kuğu ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy katıldı. Hazırlanan öneri projesi ile ilgili Vali Erdoğan Bektaş’a bilgiler veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projenin içeriği ve detayları hakkında açıklamalar yaptı. Vali Bektaş da, hazırlanan projeyi uygun bularak, Başkan Ergün’e teşekkür etti.

Proje haftaya MEB’e sunulacak

Toplantı sonunda proje ile ilgili açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hazırladıkları öneri projesinin oldukça beğenildiğini kaydederek, “Projemiz, önümüzdeki hafta İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bakanlığa sunulmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan randevu alınacak. Büyükşehir Belediyemizi temsilen Etüt ve Projeler Dairesi Başkanımız da o sunumda bulunacak. Bu aradaki süreçte Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ön protokol hazırlanacak. Bakanlık projemizi onaylar onaylamaz uygulama kesin projelerinin çizimi başlayacak ve imar plan tadilatı yapılacak. Tüm bu prosedürler tamamlanınca da, ihaleye çıkılacak” dedi.

Projede yok yok

Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu’nun şu anki mevcut A bloğunda 12 sınıf, B bloğunda 12 sınıf ve C bloğunda da 10 sınıf olmak üzere 34 sınıf bulunduğunu belirten Başkan Ergün, “Hazırladığımız projeyle derslik sayısı 55’e çıkmış olacak. Derslikler haricinde 2 özel derslik, 2 fen laboratuvarı, müzik ve resim atölyeleri, revir, rehberlik odası, 3 derslikli anaokulu, kütüphane, toplantı salonları, okul bahçesinde 2 adet basketbol sahası ve ana okulu için ayrı bir oyun alanı yer alacak. Blokların altına yapılacak olan otoparkın kapasitesi ise, 410 araçlık olacak. Yapılacak projemizin yaklaşık toplam inşaat alanı 24 bin 97 metrekaredir. 2015 yılının son çeyreğinde başlayacağını öngördüğümüz projemizin Manisa’ya yakışır bir proje olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim