EMITT 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılmak üzere İstanbul’da bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, restorasyonu devam eden Ayşe Hafsa Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Ergün, Yavuz Sultan Selim, Sultan Abdülmecid ve Şehzadeler türbelerini de ziyaret ederek, ecdadımızın ruhlarına ithafen dua etti.

Manisa'da Gördesli Makbule rüzgarı Manisa'da Gördesli Makbule rüzgarı

Manisa’nın da tanıtımının yapıldığı 19. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katılmak üzere İstanbul’da bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ile birlikte Mesir Macunu’nun keşfedilmesine vesile olan Yavuz Sultan Selim’in eşi, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan Türbesi’ni ziyaret etti. Restorasyonu devam eden Yavuz Selim Camii avlusundaki türbede dua eden Başkan Ergün’e Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Eryılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ile türbenin restorasyonunu takip eden yetkililer eşlik etti. Restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Ergün, türbe restorasyonu sırasında ortaya çıkan ve Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşi Şah Sultan’a ait olduğu belirlenen kabri de ziyaret etti.

Ruhları şad olsun

Yavuz Sultan Selim, Sultan Abdülmecid ve Şehzadeler türbelerini de ziyaret ederek, ecdadımızın ruhlarına ithafen dua eden Başkan Ergün, İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan ecdat kabirlerini ziyaret etmekten ve ruhlarına dualar okumaktan mutlu olduğunu dile getirdi. Kanuni Sultan Süleyman’ın şehzadeliği döneminde Manisa’da hastalanan annesi Hafsa Sultan için Manisalı hekim Merkez Efendi tarafından Mesir Macunu’nun üretildiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Yaklaşan Mesir Macunu Festivali’miz öncesi hem Valide Sultan’ın türbesini ziyaret etmek, hem de ecdadımızın ruhlarına dua okumak amacıyla ziyaretimizi gerçekleştirdik. Ülkemizin bugünlere gelmesinde başrol oynayan, canlarını feda eden tüm ecdadımızı da bu vesileyle rahmetle anıyor, ruhlarının şad olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Ergün Hafsa Sultan Türbesi’ni Ziyaret Etti (3)_1024x768 Başkan Ergün Hafsa Sultan Türbesi’ni Ziyaret Etti (7)_1024x768 Başkan Ergün Hafsa Sultan Türbesi’ni Ziyaret Etti (8)_1024x768 Başkan Ergün Hafsa Sultan Türbesi’ni Ziyaret Etti (12)_1024x768 Başkan Ergün Hafsa Sultan Türbesi’ni Ziyaret Etti (14)_1024x768 Başkan Ergün Hafsa Sultan Türbesi’ni Ziyaret Etti (18)_1024x768 Başkan Ergün Hafsa Sultan Türbesi’ni Ziyaret Etti (19)_1024x768

Editör: TE Bilisim