MANİSA'da yapılan Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, 1.5 yıllık ruhsat sorunu çözüldü. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve ZİÇEV Başkanı Hüseyin Okumuş, merkezin ruhsatının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verildiğini bildirdi. 

Manisa'da, anne ve babasını yitirmiş engellilerin sürekli kalabilmesi için yaptırılan Zihinsel Yetersiz Çocuklar Yatılı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 1 yıl 5 ay önce açılmasına rağmen faaliyete geçmemesi engelli ailelerini ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Manisa Şube Başkanı Hüseyin Okumuş'un tepkisine neden olmuştu. Engelli bakım merkezleri yönetmeliğinin iki kez değişmesinden dolayı ruhsat alamayan bakım merkezinin beklediği yönetmelik çıktı. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, son yönetmelikle birlikte ruhsat sorunu nedeniyle açılamayan merkezin ruhsatının Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verildiğini duyurdu. Konan, "Engelli ailelerimiz için önemli bir yer olan engelli bakım merkezi Manisa'da önemli bir sorunu çözecek. Birtakım aksilikler oldu. Biraz gecikme yaşandı. Ancak engelli aileleri için mutlu sonla bitti" dedi. 

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı Başkanı Hüseyin Okumuş da 1.5 yıllık çilelerinin sona erdiğini söyledi. Ruhsatı aldıklarını kaydeden Okumuş, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli Hizmetleri Daire Başkanlığı'ndan ruhsat çıktı. Buradaki il müdürlüğüne gidip ruhsatı aldık. Eylül ayının 15'inden itibaren engelli alımına başlayacağız"dedi. ZİÇEV Başkanı Okumuş, 38 engelli kapasiteli yatılı bakım merkezine açılışından itibaren hemen 15 kişinin yerleşeceğini duyurdu.
Editör: TE Bilisim