MANİSA'nın Kula İlçesi'nde faaliyet gösteren çiftçiler kış hazırlıklarına başladı. Hayvancılık ile uğraşan üreticiler arpa silajlarını yapıyor. 

Kula'nın Yurtbaşı Mahallesi'nde hayvancılık ile uğraşan çiftçiler, yetiştirdikleri silajlık arpaları biçiyor. Özellikle yem fiyatlarının yüksek oluşu, girdi maliyetlerini düşürmek ve hayvanlarını daha sağlıklı olarak yetiştirebilmek için böyle bir yola başvuran çiftçiler, bu sayede kar edebildiklerini söyledi. Silaj yaparak para kazanabildiklerini vurgulayan Erol Kara, "Sadece yem ve saman ile hayvanlarımızı beslemeye kalkarsak maliyetler ile asla baş edemeyiz" dedi.

Yem fiyatlarının yüksek olduğunun altını çizen Erol Kara, bir kilogram yem ile 7-8 kilogram silaj yaptıklarını dile getirdi. Bu sayede süt üretimini arttırdıklarını belirten Kara, "Süt üretimimiz hem artıyor hem de yem girdi maliyeti düştüğü için süt satarak kazandığımız para bir nebze cebimize kalıyor. Besi hayvancılığı için de kendi yemini üretmek çok önemli. Bu sayede üretici bir miktar para kazanabiliyor. Tarlada bulunan arpalar biçildikten sonra yerine silajlık mısır ekeceğiz. Yaz sonuna kadar bu şekilde üretim yapıyor ve kışa hazırlanıyoruz" diye konuştu. Bazı üreticiler ise silaj yapmak yerine arpalarını balya yaptırtarak istiflediklerini belirtti. 
Editör: TE Bilisim