MANİSA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Ramazan ayında seyyar satıcılarla ilgili esnafın yüzlerce şikayet bildirdiğini belirterek, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin seyyar satıcılara karşı önlem almasını istedi. 

Özellikle yaz aylarında artan seyyar satıcılar Manisa esnafını isyan ettirdi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, esnaf odalarından ve esnaflardan seyyar satıcılarla ilgili yüzlerce şikayet geldiğini belirterek, seyyara karşı biran önce önlem alınması gerektiğini söyledi. Son günlerde de seyyarda büyük bir artış yaşandığını ifade eden Geriter, "Bizler alışveriş merkezleriyle mücadele ederken şimdi bir de kayıtdışı seyyarlar çıktı. Esnaf ve sanatkar olarak hak ettiğimiz kazancı elde etmek için seyyarlarla mücadele etmek zorunda kaldık. Yerel yöneticilerin desteğine ihtiyacımız var. Yoksa kayıtdışının esnafa darbe vuracağına inanıyoruz. Esnaf ve sanatkar zor duruma düştü. Yeterli denetimlerin yapılmamış olması nedeniyle seyyar satıcılar hat safhaya geldi" dedi. 

Geriter, yeni kurulan Büyükşehir Belediye ve merkezde kurulan Şehzadeler, Yunusemre Belediyeleri arasında yetki karmaşası olduğunu ve bu yüzden yeterli denetim yapılamadığını ifade etti. Yetki karmaşasının aşılmasını ve seyyar satıcılara engel olunmasını isteyen Geriter, "Manisa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri arasında yaşanan yetki karmaşası nedeniyle sorunların çözüm noktasında sıkıntılar üst boyuta ulaştı. Büyükşehir belediyesi olmak üzere ilçe belediye başkanlarının seyyara ve ruhsatsız işyeri açan kişilere müsaade etmemesini istiyoruz" diye konuştu. 

Özellikle yaş sebze ve meyve satıcılarının çoğaldığını kaydeden Geriter, arabasını ve iki kasa yaş sebze meyvesini alan herkesin şehrin en güzel yerlerine tezgah kurabildiğini öne sürdü. Vergi ödeyen, ruhsatını alan ve işyeri açan kişilerin bu seyyarlarla rekabet etme şansının bulunmadığını söyleyen Hasan Geriter, "Giyim, ayakkabı hatta baklavadan sütlü tatlıya kadar satış yapıldığını görüyoruz. Bu işleri yapmak için hijyenle ilgili belgeleri almak için insanlar mücadele ediyor. Seyyarlar ise hijyen olmayan koşullarda satış yaparak halkın sağlığıyla oynuyor" dedi. Tüm yetkilileri göreve davet eden Başkan Geriter, sadece kent merkezinden değil dışarıdan da seyyar satıcıların geldiğini belirterek, sorunun giderek büyüdüğüne dikkat çekti.
Editör: TE Bilisim