AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Alaşehir Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin Genel Kuruluna katıldı. Burada yaptığı konuşmada Yurttaş, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarına yönelik sıfır faizli kredi imkanı sağlanacağını söyledi.

Yurttaş konuşmasında “Biz yaptığımız tüm düzenlemeleri esnaf ve sanatkarımızı düşünerek yapıyoruz. “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” düşüncesi ile hareket ediyoruz. Toplumun temel direklerinden olan esnafımıza sahip çıkmak, topluma sahip çıkmaktır. 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun 9’uncu maddesinde belirtilen geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutan meslek dalları olan el dokuma işleri, bakır ve işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işlemeciliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığınca kabul edilen alanlarda faaliyet gösteren “Esnaf Vergi Muafiyeti Belgesi” sahibi esnaf ve sanatkarlarımıza Esnaf Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile Halk Bankasından sıfır faizli kredi vereceğiz” dedi.

Ustalık belgesi olup ilk defa işyeri açanlar da sıfır faizli kredi alacak

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş “ 3308 sayılı Mesleki eğitim Kanunu kapsamında kredi başvurusu tarihi itibariyle en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarlara yüzde 100 oranında faiz desteği ile sıfır faizli kredi imkanı sağlanacaktır.. Yeni uygulama esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Yurttaş, Bakanlar Kurulu Kararı’nın 21 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla esnaf ve sanatkârlara büyük kolaylık sağlayan kredi uygulamalarının hayata geçtiğini kaydetti.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, imalat ve tamirat ile hizmetle ilgili meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlara kullandırılan krediler için ödenmesi gereken faizin yarısının da Hazine tarafından karşılanacağını söyledi. Yurttaş “Hükümetimizin küçük işletmelere, esnaf ve sanatkâra verdiği önem doğrultusunda bu kredilere tahsis ettiğimiz kaynaklar, esnaf ve sanatkârımızın yoğun talebi de dikkate alınarak 2015 Yılı Bütçesi’nde 600 milyon TL olarak belirlenirken, Sayın Başbakanımız bu ödeneğin 750 milyona çıkarılacağını müjdelemiştir. Bu ödeneğin tamamının 2015 yılı içerisinde kullanılması halinde, küçük işletmelerin, esnaf ve sanatkârın 2015 yılında kullanabileceği toplam kredi hacminin 16 milyar lirayı aşması beklenmektedir” dedi.

Editör: TE Bilisim