MANİSA il genelinde 250 bin öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı. Okulların dışında çeşitli rahatsızlıkları için hastanede bulunan öğrenciler için Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nde etkinlik düzenlendi. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, hastanede tedavi gören 16 çocuğa palyaçolar eşliğinde sürpriz yaparak karne hediyesi verdi. 

Kentte 2013-2014 eğitim yılının sona ermesiyle birlikte il genelindeki 250 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi tatile girdi. Öğrencileri karne heyecanı sardı. Şehzadeler İlçesi Gazi İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy katıldı. Milli Eğitim Müdürü Altınsoy, öğrencilere yaz tatilini iyi değerlendirmelerini tavsiye ederken, karneleri kötü olan çocukların ailelerine de tavsiyelerde bulundu. Kötü karneden sadece çocuğun sorumlu olmadığını kaydeden Altınsoy, hem eğitim sisteminin hem de ailenin sorumlu olduğunu ifade etti. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da öğrencilere yaz tatilini iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, sadece eğlenceye değil kitap okumaya vakit ayırmalarını istedi. Konuşmaların ardından okulda dereceye giren çocuklara hediye ve başarı belgeleri verildi. Ardından Vali Erdoğan Bektaş ve müdürler çocuklara karnelerini dağıttı. 

HASTANEDE SÜRPRİZ KARNE ETKİNLİĞİ

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de karne sevincini okulda yaşayamayan çocukları unutmadı. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ni ziyaret ederek hastanede tedavi gören çocuklarla buluştu. Palyaçolar eşliğinde sürpriz yapan Türkyılmaz, çocuklara hasta yataklarında hediyelerini verdi. Türkyılmaz, hastanelerde okullar kurduklarını ve çocukların hastane okul projesiyle derslerinden geri kalmadıklarını dile getirdi. Karne sevincini hastanede yaşayan çocuklar da palyaçolar eşliğinde hazırlanan programla doyasıya eğlendi, karne hediyelerini aldı.
Editör: TE Bilisim