Akdeniz’in masmavi sularının keyfini çıkaracağınız, tarihi miraslar arasında zamanda yolculuğa çıkacağınız unutulmaz bir tatile hazır mısınız? Yaz tatili planları henüz yapılmadıysa ve rotanızın neresi olacağı konusunda emin değilseniz kesinlikle Antalya için bir bavul hazırlama vakti gelmiş demektir! Akdeniz’in en güzel plajlarına, doğal güzelliklerine ve miraslarına ev sahipliği yapan Antalya’da dopdolu bir tatil yaşamanız mümkün. En büyük sahillerinde yer alan dünyaca ünlü lüks otellerinden içinizi ısıtacak küçük sahil kasabalarına kadar burada herkese hitap eden tatil konseptlerini yaşayabilirsiniz. Kaş’ın berrak denizi, Alanya’nın ultra lüks tatil köyleri ve daha nicesi Antalya gezisinde sizi bekliyor!

 

Antalya Hakkında

Antalya’nın kendine has atmosferi dünyanın dört bir yanından gelen tatilcileri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Deniz, kum ve güneşe doymak isteyenler için plajları ve masmavi denizi, tarihe doymak isteyenler için antik kentleri, lezzetli mutfağı ile damakları şenlendiren sofraları Antalya’yı diğer Akdeniz şehirlerinden ayırıyor. Binlerce yıl öncesinde de her daim imparatorlukların elde etmek için savaş verdiği bu bölgenin neden bu kadar kıymetli olduğunu ziyaret ettiğinizde anlayabiliyorsunuz.

Akdeniz’in gözde turizm merkezi haline gelen Antalya’da doğanın büyüleyici manzarasına tanıklık edeceğiniz Olymos Plajı’nda caretta carettaları gözlemleyebilir, Alanya’nın sosyal ve kalabalık eğlence yaşamında gece hayatına katılabilirsiniz. Sakin ve maviye doyacağınız bir tatil için Kaş ve Kalkan’ın koyları, kiralık villa bölgeleri ve butik otelleri yine Antalya sınırları içinde yer alan popüler bölgeler arasında öne çıkıyor.

Yılın uzun bir dönemi deniz sezonunun sürüyor olması da Antalya’ya gelen tatilcilerin sayısını tabi ki artırıyor. Özellikel Kaş, Kalkan bölgesinde kasım ayının sonuna kadar denize girmek mümkün. Antalya’da deniz sıcaklıkları da Ege Bölgesi sahillerinden daha sıcak olduğu için tatil sezonu daha uzun sürüyor. Tatilcilerin gözdesi olan Antalya’da gezilecek yerlerin sayısı da oldukça fazla. İşte Antalya’da mutlaka görmeniz gereken popüler yerler;

 

Antalya'da Görülecek Yerler

Antalya denince gezilecek yer sayısının oldukça fazla olacağını tahmin edebilirsiniz. Şehir merkezinin yanı sıra tatil beldeleri ve ilçeleri ile öne çıkan bu şehirde gezilecek yerler için uzun süreler dahi ayırmak gerekebilir. Yaz tatilcilerinin gözdesi Adrasan, Çıralı, Olympos, Kaş, Kalkan, Side ve Belek gibi yerlerin her biri ayrı ayrı gezilmesi ve zaman ayrılması gereken yerler. Bunun için daha kapsamlı bir liste hazırlamamız gerekebilir ancak biz size en popülerlerini vererek yardımcı olalım.

Antalya’ya gelenlerin mutlaka görmesi gereken, olmazsa olmaz popüler gezi yerleri;
 

●       Kaleiçi

●       Perge Antik Kenti

●       Kurşunlu Şelalesi

●       Düden Şelalesi

●       Damlataş Mağarası

●       Köprülü Kanyon Milli Parkı

●       Aspendos Tiyatrosu

●       Antalya Arkeoloji Müzesi

●       Kaş, Kalkan

●       Alanya

●       Olympos- Çıralı

 

Popüler Antalya Otelleri

Antalya’nın aynı zamanda konaklama konusunda da şanı büyük. Dünyaca ünlü lüks zincir otellerin pek çoğu burada hizmet veriyor. Hatta öyle ki Antalya’nın bazı otelleri dünya standartları üzerinde hizmeti ve lüks olanakları ile turizm sektöründe adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Özellikle Side, Belek gibi bölgeler ultra lüks her şey dahil otellerin ve tatil köylerinin bolca olduğu bölgeler arasında. Tabi ki Antalya’nın her bütçeye hitap eden bir bölge olması da en güzel özelliklerinden biri. Doğa ile iç içe olmak isteyenler için en güzel kamping alanları, bungalov Antalya otelleri gibi sayısız alternatifi burada bulmak mümkün.

Yelkenlisiyle 5 yıl önce çıktığı dünya turunu Datça'da tamamladı Yelkenlisiyle 5 yıl önce çıktığı dünya turunu Datça'da tamamladı

 

Her şey Dahil Antalya Otelleri

Antalya’da en çok tercih edilen gözde konaklama konsepti her şey dahil oteller. Özellikle Olympos, Çıralı gibi doğa içinde bungalovların olduğu bir alan yerine Belek, Side gibi büyük tatil köylerinin olduğu yerleri tercih edecekseniz sizin için en uygun konaklama konseptinin her şey dahil oteller olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle kalabalık aileler ya da çocuklu aileler için en ekonomik seçeneklerden biri de her şey dahil oteller oluyor. Tam pansiyon ya da sadece sabah kahvaltısının olduğu otellerde konaklama sanılanın aksine restoran ve akşam yemeği masrafları içine katıldığında her şey dahil otellerden daha pahalıya gelebiliyor. Siz de hem otelde konforunuzdan ödün vermeyeceğiniz hem de ne yesek derdine düşmeden otelin mutfağından çıkan lezzetli ve geniş seçenekleri yemekleri yiyebileceğiniz her şey dahil otelleri tercih edebilirsiniz. Antalya’da bu konuda en fazla seçeneğe sahip bölgelerden biri olduğu için şanslısınız. En çok kış aylarında erken rezervasyon yaparak daha uygun fiyatlara alınan her şey dahil otel konaklama paketlerini kaçırmamanızı öneririz. Böylece hem indirimli fiyatlara satın alabilir hem de tatil zamanında düşünmeden her şeyi hazır edebilirsiniz. Her şey dahil Antalya otel fiyatları için hemen tıklayın!

Editör: Kadir Kadir