Astımla baş etmenin yolları Astımla baş etmenin yolları

İstenmeyen tüyler, kadın ya da erkek fark etmeksizin birçok kişinin şikayetçi olduğu bir durumdur. Bu durum için en kalıcı çözüm ise Ankara lazer epilasyon tedavisidir. Lazer epilasyon tedavisi ile istemediğiniz tüylerinizden kalıcı olarak kurtulabilirsiniz.

Ankara’da Lazer Epilasyon Tedavisi

Tüylerin kalıcı olarak çıkmaması için kullanılan tıbbi yönteme lazer epilasyon denmektedir. Birçok kişi tarafından tercih edilen lazer epilasyon Ankara tedavisi, kılda bulunan pigmenti emen bir ışık yaymaktadır ve ışık ısıya dönüşerek kılları yakmaktadır. Yakılan kılların kalıcı olarak büyümesi engellemektedir. Lazer epilasyonun doğru bir şekilde yapılması için kılın yapısı, rengi ve cildin yapısı ile rengi belirlenmelidir. Bu durumlara bağlı olarak lazer başlığı seçilmektedir.

Bu işlem seans olarak yapılmaktadır ve seanslar kıl köklerinin durumuna göre değişmektedir. İşlem sonra erdiğinde istenmeyen kıllarınızı tekrar çıkmadığını gözlemleyebilirsiniz. İşlem sona erdikten sonra kıl kökleriniz tamamen yok olacaktır ve kıllarınız tekrardan çıkmayacaktır.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Bu işlem için cihaza farklı başlıklar takılabilmektedir. Bu nedenle ilk olarak kişiye uygun olan başlık seçilmektedir. Daha sonrasında kişilerin lazerden etkilenmemesi için bir gözlük takılmaktadır ve işlem başlamaktadır. Lazer cihazı ile işlem yapılacak bölge taranmaya başlar. Cihazdan çıkan lazer, kıl köklerine yansıtılmaktadır ve bu şekilde kıl kökleri yanmaktadır. Yapılan atış sayısına göre lazer epilasyon fiyatları değişmektedir. Yani fiyatlar bölgeden bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Ayrıca lazer epilasyon fiyatlarına etki eden başka durumlarda bulunmaktadır. Hangi cihazın ve hangi başlığın kullanılacağına göre lazer epilasyon fiyatları değişmektedir. Net bir fiyat için işlem yaptıracağınız bölgenizi belirlemeniz gerekir.

Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Lazer epilasyonun süresi, uygulanan bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Her bölgedeki kıl kökleri aynı değildir. Birçok Ankara lazer epilasyon işlemi yaklaşık olarak 6 saat sürmektedir. İnce tüylerin bulunduğu bölgelerde işlem süresi daha kısadır. Kalın köklerde ise işlem süresi ve seanslar daha fazladır.  

Lazer epilasyon seans ile yapılan bir işlemdir. Seanslar belirli aralıklar ile yapılmaktadır. Seansların ne sıklıkla olacağı, işlemi yapıldığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Örneğin lazer epilasyon Ankara işlemi yüz bölgesi için ayda bir kez yapılmaktadır. Koltuk altı ve bikini bölgesi gibi yerlerde seanslar daha fazla olmaktadır. Bölgedeki kıl yoğunluğuna göre işlem süresi değişmektedir.

Seanslar ilerledikçe yakılan kıl köklerinin sayısı da azalmaktadır. Bu nedenle ilerleyen dönemlerdeki seanslara göre lazer epilasyon fiyatları değişiklik göstermektedir. Atış azaldıkça fiyatta değişmektedir. Kıl köklerinin daha yoğun olduğu bölgelerde fiyatlar değişmektedir.

Lazer Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?

Lazer epilasyon ile kıllar köküne kadar yakılmaktadır. Bu nedenle işlem sonrasında herhangi bir dökülme görmeniz mümkün değildir. Seans yapıldıktan 2 – 3 hafta sonra uzayan kıllarınızın döküldüğünü görebilirsiniz.

İşlem sonrasında kıllar köküne kadar yandığı için herhangi bir kıl görmeyebilirsiniz. Ancak Ankara lazer epilasyon sonrasında kıllarınızın döküldüğünü görmek için yeni kıllarınızın çıkmasını beklemeniz gerekir. Ayrıca belirli bir süre sonrasında köklerden kıl çıkmadığını da görebilirsiniz.

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo Ne Zaman Yapılabilir?

Lazer epilasyon sonrasında hemen duş alınmamalıdır. İşlem sonrasında duş almak için 2 gün beklemeniz gerekir. 2 ya da 3 gün sonra duş alarak daha sağlıklı bir iyileşme süreci geçirebilir ve herhangi bir deforme oluşmasını engelleyebilirsiniz. Ne kadar geç banyo yaparsanız, lazer epilasyon Ankara tedavisi için daha iyi olacaktır. Mümkün olduğundan banyo sürenizi 2 günden daha fazla uzatabilirsiniz.

Editör: Deniz Güner