Son aylarda yeni bir dolandırıcılık yöntemi türedi.

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ

Son yıllarda telefon dolandırıcığı defalarca gündeme geldi. Dolandırıcılar, telefonla aradıkları kişilere "PKK hesaplarınızı ele geçirmiş, biz polisiz" diyerek o kişilerin hesaplarındaki parayı kendi hesaplarına aktarıyordu. Dolandırıcıların bu planının medyada sürekli haber olması, onları başka dolandırıcılık yöntemlerine sevk etti. Bu yöntemlerden biri de devremülk dolandırıcılığı..

"TATİL KAZANDINIZ" DİYE ARIYORLAR

Size tatil çıktı deyip evinize kadar araba gönderiyorlar ve sizi devremülk satmayı planladıkları otele götürüyorlar. Orada sabahtan akşama kadar uyguladıkları psikolojik baskıyla (Hipnoz yöntemi dahil) onlarca senedin altına imza attırmaya çalışıyorlar.

BASKIYLA SENET İMZALATIYORLAR

Eğer durumum yok ödeyemem derseniz, sizi 100 liralık uzun vadeli senetlere imza attırmaya ikna ediyorlar. Başta cazip gelen bu teklifi o baskıdan kurtulup düşündüğünüzde ne büyük bir tuzağa düştüğünüzü anlıyorsunuz. Zira 10 bin liralık devremülkü uzun vade nedeniyle 25 bin liraya almış oluyorsunuz.

TATİL YALANINA İNANMAYIN

Eğer böyle bir imza attıysanız, 14 gün içerisinde iptal hakkınız olduğunu bilin ama en önemlisi "Size tatil çıktı" diye gelen telefonları, karşıdaki kişilere konuşma hakkı dahi vermeden hemen kapatın.

Editör: TE Bilisim