Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı dram türündeki "Ahmet'in Türküsü" filminin başrollerinde Celil Nalçakan ve Ezgi Şenler yer alıyor.

Filmin başrol oyuncusu Celil Nalçakan, instagram hesabından yaptığı açıklamada,

Ve fragman yayında… Bu vesileyle, bir iki kelâm etmek isterim… Konuşulan, tartışılan konuların çok uzağındayım. Ben bir oyuncuyum. Yapmayı en sevdiğim ve profesyonelce hakim olduğum işim bu. Ve bir Ahmet Kaya hayranıyım. Belgeselini yüzlerce kez izleyecek, tüm şarkılarını ezbere bilecek kadar… Bu minvalde, muhattabı olduğum tek mesele, altından kalkması hiç kolay olmayan bu rol ile ilgili eleştirileriniz ve beğenilerinizdir. Sonsuz sevgi ve saygılarımla. 1 MART ta kavuşmak üzere… #AhmetinTürküsü  ifadesi ile filmin fragmanını duyurdu.

Celil Nalçakan

Ahmet 2

Film vizyona girmeden Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya sosyal medya hesabından Ahmet Kaya filmleri ile ilgili ilginç bir açıklamada bulundu

Manisa “Sokakta Müzik Var” etkinliğinde buluştu Manisa “Sokakta Müzik Var” etkinliğinde buluştu

Gülten Kaya'nın açıklamasında ,


"Aramızdan 24 yıl önce ayrılan ve iradesini bizlerin temsil ettiği sanatçı Ahmet Kaya hakkında yapıldığı iddiası bulunan, adına 'film' demekten hicap duyduğumuz, başta sanatçının kendisine ve tüm sevenlerine yapılmış bir saygısızlık olarak gördüğümüz bu ticari projeyi asla desteklemediğimizi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Sevenlerini, sanatçının sesini ve herhangi bir eserini içerisinde barındırmayan ya da hayatına dair herhangi bir doğru bilgiyi kendileriyle buluşturamayacak olan bu 'kurmaca' kandırmacasına karşı dikkatli olmaları için uyarmak isteriz. Sanatçının itibarını ve değerlerini yok sayarak, yalnızca ismi üzerinden maddi kazanç sağlama gayretinde olan; fikrine, duygusuna, eserlerine, sevenlerine, ailesine, evlatlarına, ideallerine yüz çevirerek vahşi bir piyasa çarkının ve 'biyografik film' furyasının içine Ahmet Kaya'yı da zorla dahil etmek isteyen bu kişileri tanıyınız" dedi.
Kaya, sözlerine "Değerli Ahmet Kaya sevenleri, dinleyicileri; sizlere 'Ahmet Kaya Filmi' gibi tanıtılan bu ticari sömürü araçlarına itibar etmeyiniz. Ahmet Kaya'nın kısacık ömrünün ağır ve hazin hikayesini barbarca araçsallaştıranlar, çöküşteki kariyerlerini Ahmet Kaya ismi üzerinden yeniden kurmaya çalışan kurnaz tüccarlardır. Bir yaşamı bütünüyle algılayıp seyirciye öyle aktarmak gibi hakiki ve esas dertlerden uzak, arama motorlarından edinilmiş yanlış bilgi kırıntılarından senaryo üretebilecek kadar amatör olan ve sinema sektörünü giderek bayağılaştıran bu tüccarların ve ticaretlerinin miadı nihayet dolduğunda, muhakkak gerçek bir Ahmet Kaya filmi yapılacaktır ve o haberi de sizlerle ilk paylaşan yine bizler olacağız" diye devam etti.

1 Mart tarihinde vizyona girecek filmin fragmanı yayınlandı.
Ahmetin Türküsü

Kaynak: HABER MERKEZİ