MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nden lokma dağıtmak için evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 43 yaşındaki mental retardasyon (zeka geriliği) hastası Zeynep Gündoğdu, 22 saat sonra arama kurtarma ekipleri tarafından bitkin halde bulunup, ailesine teslim edildi.

Evli ve 3 çocuk annnesi Zeynep Gündoğdu, geçen pazartesi günü, komşularına lokma dağıtmak için Akhisar'a 20 kilometre mesafedeki Sakarkale Köyü'ndeki evlerinden çıktı. Uzun süre dönmemesi üzerine merak eden yakınları gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendisinden 15 saat boyunca haber alamayınca, durumu dün saat 10.30 sıralarında, jandarma ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Manisa ekibine bildirdi. Bölgenin geniş olması nedeniyle AKUT İzmir, Manisa Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti'nden (TRAK) destek istendi. 2 saat içinde köye ulaşılarak arama-kurtarma çalışmalarına başlandı. 5 saat süren çalışma sonucunda Gündoğdu, köyün dağlık alanında açlık ve susuzluktan bitkin halde bulundu. Gündoğdu'nun üç gündür ilaçlarını almadığı bu nedenle, ormanlık alanda kaybolduğu belirlendi. 22 saattir kayıp olan Gündoğdu'ya tekrar kavuşan yakınları büyük sevinç yaşadı.

AKUT Manisa Ekip Lideri Hakan Özcan, Gündoğdu'nun yaklaşık 1 gün boyunca bir şey yiyip, içmediği için aşırı sıvı kaybı yaşayıp, bitkin düştüğünü, bunun dışında başka bir sağlık sorunun bulunmadığını belirtip, görevlerini yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Editör: TE Bilisim